Sivut

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Turbopäivitys

Voin taas heti alkuun todeta unohtavani puolet kirjoitettavista asioista, mutta yritetään :D

Kelin viilettyä ja yhden kahden koiran kickbikelenkin (kyllä, MINÄ uskaltauduin laittamaan kaksi koiraa kickarin eteen, selvisin hengissä ja kaikilla kolmella - tai ainakin minulla ja Entsulla - oli kivaa) seurauksena on löytynyt kateissa ollut into vetotreeneihin. Mitään kamalaa painetta ei näistä oteta, vaan käydään treenailemassa aina kun keritään. Yhdistettynä kaikkeen muuhun puuhailuun ei kovin tavoitteelliselle treenaamiselle jää aikaa (tai en koe sitä järkeväksi), mutta eipä tässä olla kisoihin tähtäämässäkään.

Nyt ollaan siis tuon kickbikella käydyn vitosen lisäksi käyty pyöräilemässä reilun 4 km:n lenkkiä Enteen kanssa kaksi. "Menestys" on ollut vähän vaihtelevaa riippuen edellisen päivän rankkuudesta ja muusta, mutta pääsääntöisesti saa olla tyytyväinen ipanan työskentelyyn.

Perjantaina tokoiltiin ja oli K-I-V-A-A!! Enne oli lievästi ylienerginen ja tekemisessä oli kyllä sellaista toiminnan makua, että ei voinut kuin nauraa :D Paikkamakuussa laitoin Enteen kostealle nurmelle, pysyi vaikka ympäröivä maailma kiinnosti ja hepuli teki tuloaan. Kyllä tuo makuu on ainakin jossain määrin juurtunut ajatuksiin, sillä nytkin kääntelehti ja katseli ympärilleen, mutta pysyin silti. Järkyttävän rumaahan tuo on, mutta tärkeintä tässä kohtaa on se pysyminen.

Seuraaminen ja jäävät hyvät. Luoksetulossa hepuli otti vallan ja E veti näppärästi rinkiä nurmikentällä, kunnes kentän laidalta kuului purkin rämähdys. Toisella otolla tulikin sitten nätisti sivulle.

Lopuksi otettiin ringissä istumista siten, että kolme koirakkoa on paikallaan ja yksi kiertää seuraten. (Tämähän ei siis mikään tokoliike ole, mutta kunhan nyt treenattiin kontaktia ja sitä, ettei ympärillä pörräävistä koirista tarvi välittää.)

Perjantain tokoilujen jälkeen treenattiin keppejä. Tuomioni oli, että unohdan koko väärältä puolelta ohjaamisen ja nyt vahvistetaan ensin se itsenäinen pujottelu kuntoon. Sitten, kun koira osaa irrota kepeille yksin, aloitetaan puolen vaihto.

Aksailuja treenattiin myös sunnuntaina ja maanantaina pienimuotoisesti. Maanantaina kepit alkoivat hahmottua jo takaa ohjattuinakin, joskin tätä ei nyt vielä kamalasti oteta - Enne kun jää herkästi katselemaan taakse vielä tässä vaiheessa. Myös etupalkan kanssa koitettiin, toimi paremmin kuin viimeksi, mutta rytmi sotkeutuu kyllä todella tehokkaasti tällä tekniikalla. Ehkäpä siis keskitytään vahvistamaan keppejä ohjattuna ja katsotaan taas muutaman treenikerran jälkeen, miten Eps lähtee yksi keppejä tekemään.

Kontaktit olivat se su että ma tosi kivoja, lähtee lujaa ja pysähtyy nätisti. Keinullekin saatiin muutama kiva, vauhdikas otto (viime keskiviikon treeneissä Enne tuli keinulle noin miljoonaa, ja nyt se tietty taas vähän arveluttaa) targetin kanssa. Hypyt jees, putket osaa hakea jo vaikeammastakin kulmasta. Rengas sujuu... Eipä siinä kai sen kummempia. Tänään taas kunnon aksatreenit, katsotaan millainen rata siellä tällä kertaa odottaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti