Sivut

lauantai 5. toukokuuta 2012

"Vauhti on toinen nimeni!"

Käytiin tänään taas möllitokoilemassa, joskin vähän omin säännöin ;)

Heti alkajaisiksi päätin jättää paikkamakuun väliin. Sateisen kostea ilma yhdistettynä autossa olleeseen koiraan ja match show -tunnelmaan epäilytti sen verran, etten uskaltanut ottaa riskiä ja testata, pysyisikö Eps. Muiden maatessa otettiin oma, lyhyt makuu kehän ulkopuolella tosi lyhyellä välimatkalla, se oli hyvä.

Kierrokset nousivat taas tuhansiin oman vuoron lähestyessä (ja toki jo ennen sitä...). Niinpä tein päätöksen pitää Enteen koko ajan liinassa, jotta vältytään ylimääräisiltä kunniakierroksilta ja hepuliringeiltä. Oikea päätös, tunnelmasta päätellen olisi vauhti kiihtynyt nollasta sataan sekunninsadasosassa ja koirasta näkynyt vain hännänpää.

Saatiin kuitenkin suoritukset tehtyä ihan hyvin. Tuomari kehui Enteen tekemistä ja sanoi, että se selvästi osaa asiat ja tekee ne hyvin. Pitäisi vaan saada tuolla päässä aikaan se naksahdus, että juokseminen hoidetaan sitten treenien jälkeen/muutoin luvan saatuaan. Jälleen kerran saatiin vinkkejä tähän, joten kunnon taisto alkakoon! Seuraavaksi lähdetään treenailemaan niin, että pidän itse liinan (3 metriä) päästä kiinni ja pyrin hallitsemaan koiraa kuten se olisi vapaana. Liina on sitten se viimeinen keino saada ipana haltuun, jos mikään muu ei auta. Käytännössä pyritään siis välttämään liinan kiristymistä ja saamaan koira pysymään lähettyvillä muutoin.

Tällä kertaa palkkasin namilla ainoastaan luoksetulosta (haluan Enteen ymmärtävän sen, että kun juoksee täysillä luokseni, luvassa on herkkupalkka - muutoin tuo juokseminen jatkuu herkästi omille reiteille). Hyvin jaksoi, vaikka vähän ihmetteli namittomuutta. Varmasti olisi saanut palkkauksella parempiakin suorituksia aikaan, mutta pidempi palkkaväli on hyvä ottaa treenin alle jo tässä vaiheessa (tai no, palauttaa mieleen...).

Pisteet ovat seuraavanlaiset (tuomari sanoi tiputtaneensa liikkeestä riippuen 1-2 pistettä liinan käytöstä, ts. luoksepäästävyys ja hihnaseuraaminen ovat ainoat, joissa pistemäärät vastaavat suorituksen teknistä tasoa):

Luoksepäästävyys: 10 - jee, istui ja oli nätisti!
Paikkamakuu: 0
Seuraaminen kytkettynä: 8
Seuraaminen taluttimetta 6 1/2 - parempi kuin hihnassa, sekä omasta että tuomarin mielestä
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7
Luoksetulo: 8 - näppärästi täysillä lähes päin... Huoh.
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7 1/2
Estehyppy: 8
Kokonaisvaikutus: 8

Yhteensä 129 pistettä ja 5. sija.

Tästä on hyvä jatkaa, alkaa kisakuume jo poltella ja treeni-into on valtava!

3 kommenttia:

  1. Jei, mukava että oot taas palannu ahkerammin bloggailemaan niin pysyy teidän kuulumisista ajantasalla! :-) Ja onnea taas hienosta tuloksesta!

    VastaaPoista
  2. Hyvä te! Johan tässä itsekin alkaa kisakuume poltella, kun kaikki ympärillä tahkoavat tuloksia mölleistä ja virallisista. :D Etenkin kun meidän paikallamakuulaskuri lähestyy nollaa ja koira on tehnyt superhienoja makuita viime aikoina..

    VastaaPoista