Sivut

lauantai 12. toukokuuta 2012

Tokostelua ihan tosissaan

Torstaina meillä oli kesän ensimmäiset tokotreenit. Siis ihan oikeat treenit, jossa on muita kisaavia harrastajia. Ihan huippua!

Aloitettiin paikkamakuulla. Enteellä oli varmistaja liinan päällä, mutta pysyi hyvin. Katseli maisemia ja haisteli ilmaa, mutta ei yrittänytkään lähteä. Jeejee! On se vaan aina yhtä hyvä tunne, kun tuo pysyy makuussa :) Tuon jälkeen toimin liikkurina toiselle makuuryhmälle, Enne makasi vieressä tuon ajan rauhassa. Perään vielä yksi makuu ilman varmistajaa. Matka himppasen kisamatkaa lyhempi, varmuuden vuoksi. Kehuin hyvistä hetkistä. Jossain vaiheessa alkoi katsella takana kulkevaa koiraa ja sen jälkeen haistella maata. Tässä kohtaa otin riskin ja annoin uuden makuukäskyn, joka toimi juuri kuten toivoin: makuu suoristui ja keskittyminenkin siirtyi makaamiseen. Pysyi koko ajan, mutta nättiähän tuo ei ollut mitenkään päin :D Tässä kohtaa tärkeintän kuitenkin on se, että Enne ei pääse nousemaan omille retkilleen, ja se onnistui.

Seuraavaksi otettiin seuraaminen, liikkeestä maahanmeno, luoksetulo ja liikkeestä seisominen peräkkäin, palkkaus joka liikkeen jälkeen.

Seuraaminen oli aikas kamalaa. Pätkä oli tooooosi pitkä, eikä Enne tainnut alkuun olla ihan kartalla siitä, mitä olisi tarkoitus tehdä. Loppua kohti parani, eikä se välissäkään nyt ihan hirveää ollut. Väitän kuitenkin oikeasti, että syynä tähän oli juurikin tuo yhtäkkinen aloitus, josta puuttui kaikki normaali virittely.

Liikkeestä maahanmeno ruma, otti ainakin pari askelta ennen kuin laskeutui. Käsky tuli TAAS sillä ihmeellisen painokkaalla äänellä, jota Enne ei ymmärrä. Miten voin kuvitella, että koira tottelisi käskyä, jonka merkitystä se ei ymmärrä? Kotiläskyksi itselle opetella käyttämään samanlaista käskyä joka kerta!

Luoksetulo hyvä. Tuli laukalla eikä törmännyt. Vähän voisi varoa enemmän sivulletullessaan, mutta kelpaa tämäkin :) Eikun joo, taisi itse asiassa lähteä ensin liikkeelle paikalleen jäämisen sijaan... Ehkä?

Liikkeestä seisominen meni ihan pipariksi, pysähtyi hyvin, mutta vasta toisesta käskystä. Liekö tässäkin taas äänenpaino ja käskytys pielessä?

Välissä liikkuroin toisen koirakon, sen jälkeen vielä pätkä seuraamista leijonalelun kanssa. Kyllä oli himppasen eri näköistä toimimista, ja piiiiitkä pätkä meni tosi nätisti. Tähän oli hyvä lopettaa varsinainen tekeminen :) Loppuajan Enne sai olla tolpassa kiinni ja harjoitella rauhoittumista. Viimeiseksi otin sen vielä lenkkivermeissä kanssani seisoskelemaan ja juttelemaan, jotta muistaisi käytöstapoja. Näitä rauhoittumis- ja seisoskelutreenejä on tärkeä jatkaa, sillä nämä ovat tällä hetkellä totaalisen hakusessa.

Kokonaisuudessaan kivat treenit, tekeminen ok ja ennen kaikkea koira pysyi hanskassa. Juoksuhepuleille ei edes yrittänyt lähteä, vaan pysyi näppärästi näpeissä koko ajan - hieno homma :)

Loppuun vielä luonnetestikuulumiset. Enne kävi viime sunnuntaina luonnetestissä saaden tulokseksi +140 pistettä, laukausvarma. Tarkempi analyysi kera kuvien tulossa, jahka paikannan kyseiseen postaukseen tarvittavat välineet ja tiedot... Toivottavasti kuitenkin piakkoin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti