Sivut

maanantai 28. toukokuuta 2012

Pätevä Aksa-Enne!

Tänään aksailtiin taas. Ohjelmassa oli ohjausharjoituksia, joita me kaivataankin ihan hirmuisesti!

Ennen varsinaisten treenien alkua treenattiin Enteen kanssa keppejä (muutama sisäänmeno ja kaksi kertaa koko kepit) ja a-estettä. Kepit sujuivat hyvin, Eps muisti hyvin sisäänmenon idean ja koko kepitkin menivät suht näppärästi. Näitä pitäisi kyllä treenata useammin, että saataisi kunnon tahti ja rytmi selkäytimeen. A-este sen sijaan menikin ihan lekkeriksi, täysillä ylös ja huipulta alas... Onneksi E oli hihnassa, joten sain sen näppärästi palautettua ipanan takaisin ruotuun ja otettua hieman hallitumman otteen esteeseen.

Varsinaisissa treeneissä otettiin simppeleitä (jeah right...) ohjausharjoituksia: valssia, takaaleikkausta ja työntöä. Esteinä yhteensä kolme hyppyä ja putki. Valssista emme saaneet mitään tolkkua - näillä polvilla en uskalla juosta riittävän kovaa upottavalla hiekkakentällä, joten ohjaukset olivat lähinnä sitä takaaleikkausta tässäkin. Varsinaiset takaaleikkaukset olivat ok. Työntö onnistui myös hyvin, mikä oli jonkin asteinen yllätys - se kun tehtiin ilman putkea, jota kuitenkin oli käytetty kahdessa aikaisemmassa harjoitteessa.

Päivän positiivinen yllätys oli kuitenkin se, että Enne otti vain yhden hepuliksi luokiteltavan kierroksen, jolta siltäkin palautui hienosta pelkästä suullisesta käskystä. Aivan mahtavaa :) Pitäisi varmaan tehdä enemmänkin näitä ohjausharjoituksia, joissa ei tarvi keskittyä niin kauaa ja joissa koira on pakko olla oikeasti hanskassa koko ajan. Viimeisellä "radalla" tyttöjen hajut tosin kävivät vastustamattomiksi, ja hetki piti keskustella asiasta "haistelu vastaan liikkuminen".

Viimeiseksi vielä muutama kerta pelkkää rengasta, lopetettiin hyvään suoritukseen. Jouduttiin tosin ottamaan rimat sivuille ja renkaan alle, kun eipä tuo taas muistanut koko renkaan ajatusta...

Kokonaisuudessaan vallan kivat treenit, näitä lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti