Sivut

maanantai 24. tammikuuta 2011

Takaisin treenien pariin

Viime viikko meni Enteen osalta melko energisissä merkeissä. Vetotreenit peruuntuivat kolmeen kertaan, joten ipana ehti kerätä juoksuenergiavarastoonsa melkoisen määrän virtaa. Aktivoinnit ja piheleikit eivät juuri asiassa auttaneet, valjaaseen olisi pitänyt päästä!

Eilen olikin pitkästä aikaa treenipäivä, ja voi sitä ilon määrää! Ajoin nelosella 12 km lenkin, ja Enne teki hyvin töitä koko matkan. Luonnollisesti se pyrki pitämään laukkaa yllä koko ajan, mutta nätisti veti väleissä myös ravilla. Käytös oli täydellistä, kun vieressä juoksi Kessu-poika, jolle Eps ei uskaltanut mitään sanoa ;) Enne lähtöä pojat vähän mittailivat katseilla toisiaan, mutta hampaat pysyivät molemmilla piilossa ja matkaan lähdettyämme molemmat keskittyivät täysillä vain työntekoon. Hyvähyvä! Nyt loppukauden taktiikaksi otankin, että Enne mahdollisuuksien mukaan juoksee aina joko yksin tai vaihtoehtoisesti riittävän vahvaluontoisen koiran vieressä. Tällä pyrin minimoimaan mahdollisuudet älyttömään käytökseen, josko ensi kauden tullessa olisi järkikin jo löytynyt päähän ja Enne tajuaisi, että vetämään pääsee ihan ilman kiehumisiakin. Saa sitten nähdä...

Ajelimme kolmella porukalla siten, että ensimmäisenä ajoin minä, perässäni Lasse ja viimeisenä Kirsi. Puolivälissä täytyi jälleen tehdä täyskäännös, jonka jälkeen järjestys vaihtui päinvastaiseksi. Enne juoksi hyvin, vaikka perässä tulikin valjakko - muutaman kerran vilkuili taakse, mutta käskystä lähti laukalla eteenpäin. Loistavaa!

Vielä kun saisi oman tiimin kasaan ja kaikki koirat toimimaan samalla tavalla - tällä hetkellä kun olen Enteeseen enemmän kuin tyytyväinen :)

2 kommenttia:

  1. Ensimmäiseen kappaleeseen viitaten: minä olen aivan varma, että ainakin huskyilla (ehkä muillakin koirilla) on kahdenlaista energiaa. On sitä, minkä pystyy purkamaan aivotyöskentelyllä ja sitten on sitä liike-energiaa, johon auttaa vain juokseminen. Enne on kyllä varmasti niin onnellinen, kun pääsee välillä valjakkoon. Tuisku joutuu tyytymään nykyään koirapuistoon. Vaikka on sielläkin kyllä ihan huippukivaa. :)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti löytyy erilaiset energiavarastot, siitä ei pääse yli eikä ympäri! Meillä ainakin kaiken aktivoinnin ja aivotyön jälkeenkin täytyy saada juosta edes hetki, sen jälkeen voi sitten romahtaa nukkumaan...

    VastaaPoista