Sivut

maanantai 10. tammikuuta 2011

Se on siinä :)

Viikonloppu Robur Sprintissä on ohi ja eilen kotimatkaa taittoi erittäin väsynyt, mutta samalla tyytyväinen kaksikko.

Starttasin Roburiin neljän koiran luokkaan tiimillä Enne-Bea-Ally-DJ, matkana oli 6 km per päivä. Rata oli (ajajien kokouksen pelotteluista huolimatta) todella mukava ajaa.
Ensimmäisenä päivänä laitoin suunnitelman mukaisesti Bean ja DJn johtoon ja Entsun ja Allyn pyöräkoiriksi. Ura oli hieman pehmeä, mutta vauhti pysyi silti mukavissa lukemissa ja reki (ah-niin-ihana-Danler) luisti hyvin. Yksi ohitus tuli matkan varrella, siitä suoriuduttiin lähes kunnialla. Valitettavasti valjakossani sattui pieni sotku ohitustilanteessa, eivätkä koirat itse saaneet jalaksilta antamastani avusta huolimatta itseään selviksi. Eipä auttanut kuin laittaa ankkuri maahan ja juosta selvittämään tilanne. Sen jälkeen matka jatkui taas mukavasti ja tiimi irtosi todella hyvin ohitetusta porukasta. Ensimmäisen päivän jälkeen olimme tuloslistalla sijalla 9 (valjakkoja yhteensä 23 kpl).

Toisena päivänä keli oli plussan puolella. Edelleni lähti Suvi, jota en uskonut saavani kiinni. Pieni toivonkipinä Suvin näkemisestä kuitenkin oli, joten päätin ottaa riskin laittaa Enteen kärkeen - se kun on luonteeltaan todellinen kisakoira, ja kirittää valjakon mahdollisimman kovaan vauhtiin saadakseen edellä menevät kiinni. DJ siirtyi pyörään, ja nuoriso-osasto kärjessä strattasin matkaan. Ensimmäinen vilahdus Suvista näkyi jo kilometrin kohdalla, ja odotusten mukaisesti pikku ipana kiristi tahtia välittömästi. Jonkin aikaa metsästettiin Suvia ja lopulta saavutettiinkin porukka. Valitettavastu ohitustilanne ei sujunut ihan toivotulla tavalla, sillä se Bea että DJ jostain syystä eivät suostuneet ohittamaan vierasta valjakkoa. Enne (tietysti) lähti mukaan hölmöilyyn, kun ei enää tiennyt koko ohituksen tarkoitusta - kun ei kerran parikaan mene ohi, miksi sitten Enteen pitäisi? Paljon kivempaa jäädä moikkaamaan toisen valjakon koiria. Tahkottiin sitten Suvin kanssa yhdessä matkaa, kunnes ns. vahingossa sain koirani muutaman kilometrin yhteismatkan jälkeen ohittamaan. Loppumatka ajettiin peräkanaa niin, että Suvi peesaili omalla porukallaan ja itse koitin saada omiani irtoamaan (huonolla menestyksellä)... Maaliin kuitenkin päästiin, vaikka välillä alkoi omista jaloista loppua voima :D

Lopputuloksissa porukkani oli 8. ja juosseet koirat saivat REK2-tuloksen! Kuin ihmeen kaupalla Enne saavutti siis talven kisakaudelle asettamani tulostavoitteen jo heti ensimmäisessä kisassaan! Eipä siis voi olla kuin tyytyväinen :)

Vielä tarkempi analyysi Enteen suorituksesta:

- pärinää ei näkynyt kertaakaan. Enne on luonteeltaan todellinen kisakoira, kun samalle uralle lähtee useampi porukka, ainoa asia Entsun mielessä on toisten saavuttaminen ja voittaminen.

- Enne söi hyvin, mutta juomisessa olisi jälleen ollut parantamisen varaa. Juotto pitäisi saada rutiiniksi, mutta sisäkoiran kanssa homma ei ole kovin simppeliä... Tästä lähtien täytyy alkaa lisätä ruokaan enemmän vettä (kuten tällä kertaa teinkin muutaman päivän ennen kisoja), jotta nesteytys pysyisi kohdillaan. Tällä kertaa vähäinen juominen kostautui sunnuntaina, jolloin lämpötila oli korkea.

- Enne toimii kisatilanteessa myös johdossa, mutta tarvisi parikseen tutun koiran, joka kuuntelisi käskyjäni yhtä tarkasti kuin Enne. Sunnuntaina Enne yritti ohituksen jälkeen kiristää tahtia kehoituksestani, mutta valitettavasti Bea ei ymmärtänyt käskyjäni samalla tavalla... Ei siis auta kuin hankkia itselle muutama koira lisää ;D

Mutta kaikenkaikkiaan olen erittäin tyytyväinen viikonlopun antiin, kisa oli hyvin järjestetty ja ura kiva ajaa. Erityiskiitokset kuitenkin Mickelle ja Erjalle, jotka jaksavat lainailla koiriaan niin treeneihin kuin kisoihinkin! Kuvamateriaalia kisasta tulossa toivottavasti piakkoin...

6 kommenttia:

 1. Onnea menestyksestä ja hieno REK2-tulos!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut menestyksestä. Täällä kateudella seurataan toisten kilpailumenestystä. Me kun ei voida kilpailla, niin kauan kuin koirat asuu työpaikalla. Tautiriski on liian suuri. Viime keväänä Raajärveltä kantautunut kennelyskä kun sairastutti kaikki olla 3-vuotiaat eli n. sata koiraa. Mutta ehkä mekin joskus kilpailemme....

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kaikille, ei tässä voi olla kuin erittäin tyytyväinen viikonlopun antiin :)

  Milla: meillä selvittiin kuin ihmeen kaupalla ilman kennelyskää, vaikka ko. kisoissa oltiinkin. Yhtä hyvä tuuri ei ollut matkaseuralla (ja lopputiimillä), mutta Enne selvisi terveenä - onneksi! Varsin ymmärrettävää, ettei tuollaiseen laumaan kaivata tauteja... Mutta jos tilaisuus joskus tulee, suosittelen kisaamista lämpimästi ;)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut Entsulle ja sinulle!!
  Vieläkö asustelette lahden seutuvilla? Me pyöritään siellä nykyään aika usein tytsyjen kanssa.

  tinja

  VastaaPoista
 5. Kiitos :)
  Lahdessa asustellaan juu. Jos pyörit täällä joskus niin, että olis aikaa törmätä, ilmottele! Olis kiva nähdä "uusi" tulokas, ja Enne varmaan repeäis riemusta nähdessään Hilen... ;)

  VastaaPoista